Fleksjobber – hvor svært kan det være? Og hvilke andre muligheder er der for at få en ansat i min virksomhed, hvis ikke jeg har timer nok eller økonomi til en fuldtidsstilling.

Det kom Gert og Michael fra Vordingborg Jobcenter med nogle rigtige gode bud på. I Jobcenteret har de flere forskellige muligheder, da de arbejder med mange typer af arbejdskraft. Herunder rekruttering af ordinær arbejdskraft, jobrotation, voksen lærlinge, kontanthjælpsmodtagere og fleksjobbere.

En fleksjobber har sammen rettigheder som en ordinær ansat. Forskellen og fordelen er at de er fleksible medarbejdere, som kan nøjes med at arbejde et par timer om ugen eller mere. Man får en loyal medarbejder, som er arbejdslysten, da de få timers ugentlige arbejde er til stor glæde og tilfredsstillelse for fleksjobberen.

Gert fortalte at der findes fleksjobbere i alle mulige branchetyper, alt fra rengøring til bogholderi. Men dem som de har mange af lige for tiden, er særligt indenfor servicefag. Han fortalte også at en fleksjobber kan komme i virksomhedspraktik i en måned eller tre for at se om der er et match mellem virksomhed og kandidat. Man betaler kun for det antal timer som kandidaten er der på arbejdspladsen. Dvs. At det f.eks. er muligt at planlægge en fleksibel arbejdstid, så længe at det er indenfor den arbejdsintensitet som kandidaten er vurderet til. Dvs. At hvis en kandidat er vurderet til at kunne arbejde med en intensitet på 20 timer om ugen, så er det muligt at lave en aftale som eks. Kunne være at den ene uge er kandidaten der 8 timer og den næste uge 12 timer.

Interessen for at vide mere om hvad det kræver at få en fleksjobber skræddersyet til ens behov var stor og spørgsmålene mange. Vi fik også lov at høre et par af de gode historier, hvor en fleksjobber som kunne arbejde 25 timer, henvendte sig til Gert og sagde at nu ville han altså gerne prøve at arbejde fuldtid. Han var nemlig blevet så glad og tryg ved sit arbejde, at både han og chefen var villige til at give det en chance med fuldtid.

Afslutningsvis var der kaffe, te og wienerbrød, samt tid til at netværke. Dagens emne havde været så interessant, at mange genoptog emnet og samtalen om de mange muligheder der ved at gøre brug af en fleksjobber – særligt når man som selvstændig måske kun har få opgaver at videregive til en ansat, som ikke kan give fuldtid.