En kold tirsdag morgen ankom Henrik Stender CEO hos Adaptors.dk til Hjelm forsamlingshus. Han var kørt hele vejen fra København til Møn, for at give MikroVirk et indgående kendskab til de fordele og ulemper der ved at sælge på Amazon.

Mikrollegerne havde samlet sig i Hjelms hyggelige forsamlingshus, hvor de indtog en god kop morgenkaffe og lidt wienerbrød inden Henrik startede morgenen med et frisk citat:

”It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent. It is the one that is most adaptable to change.”
– Charles Darwin

For 25 år siden gik Amazon.com i luften og som nogle af de første kickstartede de e-handlen med at sælge bøger online. Amazon har formået løbende at udvikle sin forretningsmodel og er nu en af verdens største e-handels markeder. De har derfor rigtig gode erfaringer i rygsækken og har en ekstrem viden om dem, som handler på sitet. Grundet den store mængde data, som de har indsamlet gennem en lang årrække, betyder det at de forudse trends samt kunders købsadfærd.

Når man som virksomhed beslutter sig for at sælge sine varer på Amazon, skal have en klar salgsstrategi. Dette fordi på Amazon sælges alt til den billigst mulige pris og med den absolut korteste leveringstid. Derfor skal man forstå hvordan Amazon virker, samt forstå algoritmen før man kan have succes med at bruge denne salgskanal.

Henrik fortalte ivrigt både algortime, brand registry og hvordan Amazon i USA lige nu tester at sende varer til folk – uden de overhovedet har bestilt dem. Mikrollegerne lyttede aktivt og spørgsmålene var mange.

Efter det spændende oplæg blev det tid til 3×3 min. Her hørte vi Mogens Åside fortælle om et spændende koncept i hans virksomhed ”Leg og Liv”. Efterfølgende fortalte Flemming Lund fra ”Aerowalk” om sin online butik, hvor han sælger sko.
Der blev også tid til at netværke, hvor vi her mødte de nyeste medlemmer i netværket fra ”Sol- Farah Helhedens cirkel”

Til vores næste møde, kommer vores helt egen mikrollega Henrik Westergaard fra Monkeysound og fortæller om hans iværksætterejse. Henrik tog en beslutning, som skulle ændre, hvordan han ellers hidtil havde levet sit arbejdsliv. Henrik blev iværksætter på fuld tid. Han opsagde sit faste job og fik en spireplads på Vordingborg Erhverv – og det var her iværksætterrejsen for alvor startede.